Politika zasebnosti

Splošno

Trgovec se zavezuje, da bo varoval zaupnost osebnih podatkov in zasebnost uporabnikov spletne trgovine. Zbrane osebne podatke bo trgovec uporabljal izključno za opravljanje storitev, ki jih ponuja. Trgovec spoštuje zaupnost osebnih podatkov in zasebnost uporabnikov spletne trgovine, zato bo storil vse potrebno, da jih zaščiti pred kakršnimikoli kršitvami in zlorabami. Osebni podatki uporabnikov so eno izmed področij, kateremu trgovec posveča izredno skrb in pozornost, saj se zaveda občutljive narave tega področja.

Uporaba osebnih podatkov

Trgovec za potrebe opravljanja storitev, ki jih ponuja, zbira, vodi, obdeluje in shranjuje naslednje uporabnikove podatke:

ime in priimek;

naslove za dostavo;

podjetje oz. naziv pravne osebe (če je uporabnik pravna oseba);

davčno številko pravne osebe (če je uporabnik pravna oseba in je zavezanec za ddv);

naslov elektronske pošte (uporabniško ime);

geslo v šifrirani obliki;

kontaktno telefonsko številko;

državo bivanja;

druge podatke, ki jih uporabnik prostovoljno vnese v obrazce v spletni trgovini;

druge podatke, ki jih uporabnik prostovoljno doda naknadno v svojem profilu.

Za pravilnost, popolnost in ažurnost podatkov, ki jih vnesejo uporabniki, trgovec ne odgovarja.

Piškotki in IP naslovi

Spletna trgovina uporablja piškotke, ki zagotavljajo pravilno delovanje funkcionalnosti

spletne trgovine. Trgovec vsakemu uporabniku ob začetku vsakokratne uporabe spletne trgovine dodeli piškotek za identifikacijo, spremljanje nakupovalne košarice in zagotavljanje sledljivosti (t.i. “cookie”), ki se v pomnilniku strežnika shranjuje le za čas trajanja obiska spletne trgovine in se izbriše po eni uri neaktivnosti. Trgovec lahko na osebni računalnik uporabnika shrani tudi nekatere trajne piškotke, kot npr. identifikacijska številka uporabnika v šifrirani obliki za prepoznavanje ob naslednjem obisku spletne trgovine ali ocene artiklov, s pomočjo katerega uporabnik ve, katere artikle je že ocenil, posredno pa tudi piškotke zunanje storitve Google Analytics, ki služijo analizi obiskov spletnega mesta. Trgovec lahko te podatke v anonimizirani sumarni obliki uporabi za namene statističnih analiz. Za potrebe zagotavljanja spletne varnosti trgovec zbira tudi IP naslove, iz katerih uporabniki dostopajo do spletne trgovine.

Seznam uporabnikov osebnih podatkov

– FACEBOOK.

Izjava o varovanju zaupnosti osebnih podatkov in zasebnosti uporabnikov

Trgovec je v skladu s predpisi, ki urejajo varstvo osebnih podatkov, zavezan k varovanju osebnih podatkov uporabnikov njegove spletne trgovine. Trgovec ne bo pod nobenim pogojem brez izrecnega dovoljenja uporabnika posredoval osebnih oz. drugih podatkov uporabnika tretji osebi oz. ne bo omogočil tretji osebi, da vpogleda v osebne oz. druge podatke uporabnika, razen če bi to od njega zahtevale državne oblasti, če je taka obveznost določena v zakonu, ali v dobri veri, da je tako ukrepanje

potrebno za postopke pred sodišči ali drugimi državnimi organi ter za zaščito in uresničevanje zakonitih interesov trgovca.

Vsi osebni in drugi podatki, ki jih bo uporabnik posredoval ob prijavi v spletno trgovino, kot tudi ob naročilu nakupa izdelkov, vključno z vsebino naročil, bodo varovani v skladu s predpisi, ki urejajo varstvo osebnih podatkov. Trgovec teh podatkov ne bo uporabil v namen, ki bi kakorkoli škodoval uporabniku ali drugi vpleteni osebi. Trgovec podatkov uporabnikov ne bo uporabil za pošiljanje promocijske e-pošte ali drugega nezaželenega promocijskega materiala, razen za pošiljanje tistih promocijskih obvestil, na katere se bo uporabnik naročil oz. s katerimi bo soglašal. Trgovec lahko podatke v anonimizirani sumarni obliki uporabi za namene statističnih analiz. Zaupnost osebnih in drugih podatkov uporabnikov ne bo kršena v nobeni obliki.

Osebni podatki se hranijo pri vseh povezanih pod-obdelovalcih, dokler je naša spletna stran/trgovina objavljena in aktivna, razen v primeru, ko kupec zahteva izbris podatkov. Izbris podatkov lahko kupec sam sproži preko povezave ‘Moji podatki’ v nogi te spletne strani. Izbris bo anonimiziral vse osebne podatke uporabnika na naročilih uporabnika in jih nadomestil z generičnim tekstom. Anonimizirano naročilo bo ostalo shranjeno v našem sistemu.V primeru, ko ta spletna stran preneha z delovanjem, se vsi podatki pri pod-obdelovalcih izbrišejo v roku 3h mesecev.

Izvajanje politike zasebnosti

Trgovec in osebe, ki imajo dostop do osebnih in drugih podatkov uporabnikov, so seznanjene z dolžnostjo varovanja osebnih in drugih podatkov in so dolžne upoštevati ta določila o varovanju zaupnosti osebnih podatkov in zasebnosti uporabnikov spletne trgovine. Dolžnost varovanja osebnih in

drugih podatkov velja časovno neomejeno, tudi po prenehanju razmerja s trgovcem.

Pravice v povezavi z obdelavo osebnih podatkov

V povezavi z vašimi osebnimi podatki imate številne pravice. Te vključujejo pravico do dostopa, pregleda, izbrisa in omejitve obdelave, prenosa, ugovora in pritožbe. Tako kot imamo mi svoje pravice in obveznosti glede obdelave vaših osebnih podatkov, imate tudi vi v povezavi z obdelavo vaših osebnih podatkov določene pravice.

Dodatna pojasnila

Če imate vprašanja, težave ali pripombe glede te politike zasebnosti, nam to lahko sporočite na elektronski naslov: ekojensterle@gmail.com

POSTOPEK NAKUPA:

Kupec izbere vrsto ter količino izdelka. Pred oddajo naročila pregleda nakupno košarico, izvede morebitne popravke,i nadaljuje z nakupom in potrdi naročilo. Sledil bo obrazec v katerega kupec vstavi vse potrebne podatke za dostavo tega izdelka. Po potrditvi nakupa, spremembe več niso možne. Po končanem nakupu se uporabniku preko elektronske pošte pošlje obvestilo o izvedenem nakupu.

NAROČILA IN CENE

Kupoprodajna pogodba med trgovcem in kupcem je v spletni trgovini sklenjena v trenutku, ko trgovec kupcu pošlje elektronsko sporočilo o potrditvi njegovega naročila. Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za trgovca kot za kupca.

Vse cene na spletni strani so izražene v evrih (EUR) in so končne in vsebujejo 9,5% DDV. Vse cene prikazane na spletnem naslovu se lahko spremenijo brez predhodnega obvestila.

 

 

 

NAČIN PLAČILA:

Ekološka kmetija Jenšterle ponuja 2 različna načina plačila.

Plačilo splačilno ali kreditno kartico ob naročilu:VISA; BA; MASTERCARD; MAESTRO

Plačilo po povzetju : Plačilo po povzetju z gotovino. Pošiljka oz. paket se plača  ob dostavi.

Če kupec, ki je izbral način plačila po povzetju, pošiljke ne prevzame in ne plača, se to šteje za kršitev sklenjene pogodbe – ponudnik ima pravico sprožiti postopek

izterjave.

Plačilo po predračunu (UPN nalogu)  : Plačilo po predračunu oz računu – nakazilo na TRR vam omogoča, da naročene izdelke plačate preko spletne banke ali osebno na banki. Po zaključenem naročilu boste na vaš elektronski naslov prejeli vse potrebne podatke za izvedbo transakcije – račun. Ko bo račun v celoti poravnan gre vaše naročilo v obdelavo in dostavo.

IZDAJA RAČUNA

Prodajalec izda račun za naročene in plačane izdelke in ga skupaj z izdelki pošlje kupcu ali ga posreduje na Email naslov v pdf obliki. Na računu sta razčlenjena cena in vsi stroški v zvezi z nakupom. Kupec je dolžan preveriti pravilnost podatkov pred oddajo naročila. Kasneje podanih ugovorov glede pravilnosti izdanih računov ne upoštevamo.

DOSTAVA

Za dostavo vseh naročil v spletni trgovini doziviteokuskozjanskega.si skrbimo sami z lastnim ohlajenim vozilom in zagotavljamo nepretrgano hladno verigo. Blago bomo dostavili na sporočeni naslov kupca.

Če naročenega blaga ni več na zalogi, vas bomo obvestili po elektronski pošti ali telefonu.

Stroški dostave pri na nakupu nad 30,00 € so brezplačni. Do 29,99 pa 5,0 eur.

VRAČILO BLAGA

Če želi kupec vrniti blago iz osebnih razlogov, krije stroške vračila sam, pri čemer mora biti vrnjeno  blago neuporabljeno, nepoškodovano in originalno zapakirano. Vračilo mora biti izvršeno v 8 dneh od prejema. Trgovec najpozneje v 14 dneh po prejemu obvestila o odstopu od pogodbe vrne vsa prejeta plačila.

REKLAMACIJA

Kupec lahko blago reklamira, če blago nima lastnosti, ki jih je prodajalec izrecno obljubil, če je prodajalec poslal napačne izdelke, v napačni količini, barvi ali kako drugače odstopajo od kupčevega naročila.

Kupec lahko blago reklamira v 8 dneh od nakupa in zahteva takojšnjo zamenjavo za enak, brezhiben izdelek ali pa v zakonsko določenem roku in pod pogoji za uveljavljanje reklamacije iz naslova stvarne napake.

V primeru reklamacije lahko kupec, v skladu z zakonskimi omejitvami, zahteva zamenjavo artikla, njegovo popravilo ali vračilo kupnine.

Kupec lahko blago v reklamacijo vrne tako, da ga prinese osebno ali pa ga na stroške prodajalca in po vnaprejšnjem dogovoru s prodajalcem vrne po pošti.